Nieuwsbrief
T
F

KASKCINEMA
Bijloke site
Godshuizenlaan
4 Gent

Tue 09.02 - 20:30

The Night of the Iguana

John Huston

Richard Burton, Ava Gardner en Deborah Kerr in John Hustons klassieker

i.s.m. Film-Plateau

Wed 10.02 - 20:30

Going Clear: Scientology and the Prison of Belief

Alex Gibney

Ontluisterende documentaire over de Amerikaanse sekte

i.s.m. Film Fest Gent

Wed 10.02 - 22:30

Manieggs: Revenge of the Hard Egg

Zoltán Miklósy

Een geanimeerde Hongaarse parodie op Amerikaanse actiefilms met... eieren in de hoofdrol.

Thu 11.02 - 20:30

Bovines

Emmanuel Gras

Een documentaire over onze viervoetige vrienden, in aanwezigheid van regisseur Emmanuel Gras

Mon 15.02 - 20:30

Mat

Vsevolod Pudovkin

Russische klassieker met live muzikale begeleiding

i.s.m. Film-Plateau

i.s.m. Conservatorium

Tue 16.02 - 20:30

Dancer in the Dark

Lars von Trier

Het slotstuk van Lars von Triers ‘Gouden Harten Trilogie’

i.s.m. Film-Plateau

Wed 17.02 - 20:30

Going Clear: Scientology and the Prison of Belief

Alex Gibney

Ontluisterende documentaire over de Amerikaanse sekte

i.s.m. Film Fest Gent

Wed 17.02 - 22:30

Willow Creek

Bobcat Goldthwait

Op zoek naar het monster in de bossen

Thu 18.02 - 20:30

The Wanted 18

Paul Cowan

Amer Shomali

Vreedzaam verzet in een verrassende vorm

i.s.m. Broederlijk Delen

i.s.m. KASKlezingen

Tue 23.02 - 20:30

Outbreak

Wolfgang Petersen

Nineties rampenfilm met Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman en Kevin Spacey

i.s.m. Film-Plateau

 • profiel

  De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) herbergt niet enkel een filmopleiding, maar heeft sinds 2011 ook een eigen filmzaal ter beschikking. Deze cinema op de historische Bijlokesite richt zich echter niet enkel op kunststudenten, maar ook op andere filmliefhebbers.

  KASKcinema is een vertoningsplatform voor films die buiten het reguliere circuit vallen. Zo programmeren wij festivalhits die in België geen traditionele distributie vonden, klassiekers en cultfilms, documentaires en animatiewerk, audiovisuele experimenten en kortfilms.  Door een originele en kwalitatieve programmatie willen wij de honger van zowel filmliefhebbers als studenten stillen. Onze doelstelling is om een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met filmpareltjes van vroeger en nu, uit alle hoeken van de wereld, van allerhande genres en formaten. We willen jullie, de kijkers, uitdagen en prikkelen met nieuwe stijlen en ideeën.

  KASKcinema = films voor durvers.

  Om een eigenzinnige en kwalitatieve programmatie te garanderen werkt KASKcinema samen met verschillende culturele partners zoals Film-Plateau UGent, Film Fest Gent, Courtisane, Filem’on en Democrazy. Bovendien reiken wij vaak een breder kader aan. Dat doen we via lezingen, inleidingen, live muzikale begeleiding en masterclasses waardoor het filmgebeuren een event wordt. Omdat de meeste van onze films bovendien slechts één keer vertoond worden, is ongeveer elke screening een evenement op zich.

  Met KASKcinema willen wij een kwaliteitsmerk voor jong en oud zijn, ongeacht genre of stijl, en wij streven er altijd naar verrassend uit de hoek te komen. In uitstekende technische omstandigheden willen wij het publiek prikkelen met het medium film en audiovisuele werken in al hun glorie op het grote scherm brengen.


  Programmalijnen:

  Dinsdag
  Op dinsdagavond biedt Film-Plateau de canon van film aan. De vakgroepen Communicatiewetenschappen en Theaterwetenschappen van Universiteit Gent staan in voor de programmatie van de filmklassiekers.
  Woensdag
  Onder de noemer One Shot Cinema presenteren KASKcinema en Film Fest Gent een maand lang een hedendaagse film die in België niet gedistribueerd werd. Dit is een platform voor kwaliteitsvolle festivalfilms die geen plaats vinden binnen het reguliere cinemacircuit.
  Sinds 2015 organiseren we elke woensdagavond om 22:30, na de One Shot Cinema, de reeks KNT (Kinderen Niet Toegelaten). Dit is een serie cult-, pulp- of genrefilms die we elk twee keer vertonen.
  Donderdag
  Op donderdag programmeert KASKcinema bijzondere fictiefilms, documentaires, animatiefilms, kortfilms of experimenteel werk.

  Naast deze drie vaste weekavonden organiseren wij onder andere KIDScinema op zondagvoormiddag, Filmtonen met stille films die live muzikaal begeleid worden, filmvertoningen op externe locatie, masterclasses en events (bijvoorbeeld Overlast-optredens, premières, double bills, Game Night en Night of the Horror).

  KASKcinema is een initiatief van Forum K vzw en de School of Arts van de Hogeschool Gent. De werking van KASKcinema wordt ondersteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds en de stad Gent.

 • kids

  KASKcinema is niet enkel voor de grote mensen, ook voor de kleintjes worden er filmvertoningen georganiseerd. Elke laatste zondagvoormiddag van de maand (tenzij anders aangekondigd) zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom om 10u30 in KASKcinema om filmpareltjes en niet-commerciële kinderfilms te ontdekken. 


  Bij elke vertoning staat er een thema centraal. Het filmprogramma duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en wordt deskundig en met humor begeleid. Voor de inhoudelijke input en inkleding werkt KASKcinema samen met Filemon vzw.

  Prijs film: 3 euro / kind (-12 jaar), 5 euro / volwassene

  Je kan vanaf september 2015 ook een KIDScinema-abonnement kopen (geldig voor 1 jaar van 8 vertoningen): 15 euro / 25 euro. Aan te vragen via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

  Reserveer hier je ticket(s)

  De thema’s voor KIDScinema in het najaar van 2015 zijn:
  - Op school met een imaginair vriendje (27 september)
  - The Best of Filem’on (25 oktober)
  - Experiment met Kleur (29 november)
  - Kerstspecial (27 december)

 • zaalverhuur

  Ben je op zoek naar een leuke avond- of namiddagvullende activiteit, of zoek je een originele locatie voor jouw uniek evenement?

  KASKcinema, de cinemazaal die deel uitmaakt van het KASK / School of Arts Gent op de Bijloke-site kan gehuurd worden voor lezingen, congressen, presentaties, verjaardagsfeestjes en natuurlijk filmvertoningen. We kunnen hiervoor een filmprogramma op maat samenstellen. Recepties en andere evenementen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

  KASKcinema beschikt over 86 plaatsen en is technisch goed uitgerust.
  KASKcinema kan gehuurd worden op momenten dat er geen publieke programmatie is en er geen les in de cinemazaal wordt gegeven.

  Wij laten u graag op locatie de talrijke mogelijkheden zien. Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Brecht Van Elslande (09 267 01 09 – .(JavaScript must be enabled to view this email address) )

 • contact

  KASKcinema
  Godshuizenlaan 4
  9000 Gent
  googlemaps
  T: +32 (0)9 267 01 09
  E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  coördinatie KASKcinema:
  Elisa De Schepper
  E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  M: +32 472 579492

  programmatie en communicatie KASKcinema:
  Bert Lesaffer
  E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Postadres:
  
KASK – Hogeschool Gent
 t.a.v. KASKcinema

  J. Kluyskensstraat 2
  
BE – 9000 Gent

  Met het openbaar vervoer:
  Vanaf het St-Pietersstation: tram 4 (Coupure/Moscou) – afstapplaats Bijlokehof.
  Vanaf het centrum: tram 4 (Zwijnaardebrug) – afstapplaats Bijlokehof.

  Met de wagen:
  Vanaf E40 / E17: Volg B401 richting Gent / Centrum – Neem afrit 1 (Alle richtingen) – Aan de verkeerslichten links en rechtdoor volgen – St-Lievenslaan – Citadellaan – Ch. De Kerckhovenlaan – Ijzerlaan – Godshuizenlaan (voor de verkeerslichten)

 • tickets

  € 5 (standaard)
  € 3 (studenten, werklozen, 65+, HoGent & UGent personeel, leraren, alumni HoGent & UGent)
  KIDScinema: € 3 (kind -12 jaar) en € 5 (volwassene)

  Sinds september 2014 kan je ook een abonnement kopen. Met dit pasje kan je een heel jaar lang à volonté naar de reguliere filmvertoningen van KASKcinema komen. Standaardprijs is €60; het reductietarief is €35. Om jullie de berekening te besparen: vanaf 12 voorstellingen doe je een voordeel. Het abonnement is te verkrijgen vóór elke vertoning of via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

  Voor de reeks KIDScinema kan je vanaf september 2015 ook een apart abonnement kopen. Dat is geldig voor 1 jaar van 8 vertoningen en kost € 15 (kind -12 jaar) / 25 euro (volwassene). Aan te vragen via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

  Bent u graag 100% zeker van uw plaats?  Reserveer hier je ticket(s) (dit geldt ook voor mensen met een abonnement)

  U kan betalen aan de kassa op de avond zelf.
  De gereserveerde plaatsen worden 5 minuten voor de screening terug vrijgegeven.

 • KASKcafé

  Op de Bijlokecampus kan je alle weekdagen van 10u tot 19u in het lunchcafé van KASK terecht. Zowel studenten, docenten als externen zijn er welkom in een rustige en hartelijke sfeer. We serveren iedere middag tussen 12u en 14u30 soep, dagschotels, broodjes en salades. Alle gerechten zijn huisgemaakt op basis van eerlijke en gezonde producten.

  Je kan er kranten lezen, draadloos surfen en eindeloos discussiëren. ’s Avonds kan je er voor en na de film terecht voor een drankje. Het café wordt gerund door Tille Desmet en haar team.
  Contact:  .(JavaScript must be enabled to view this email address)