Nieuwsbrief
T
F
Tue 01.05 - 20:30

Aguirre, the Wrath of God (met director’s commentary)

Werner Herzog, 1980, 100’, Duits gesproken, Engels ondertiteld, Blu-ray
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)

RESERVEERWerner Herzog verwees ooit naar film als de kunst van de analfabeten. Wij eren deze wijsheid voor een bijzondere vertoning van Aguirre, the Wrath of God (1972), vergezeld van director’s commentary.

In deze enigmatische filmexpeditie trekt een kleine militie conquistadores het amazonewoud in op zoek naar het mythische El Dorado. De gouden stad blijft zich verborgen houden en de roemhongerige ontdekkingsreizigers worden al snel geconfronteerd met hun meer beestachtige kanten. Waanzin, paranoia en hysterie vieren hoogtij in de groene inferno en de reis groeit uit tot een hallucinante koortsdroom.

Aguirre geldt als één van Werner Herzogs meest gerenommeerde film en vormt tevens het startpunt van het iconische partnerschap tussen de regisseur en ontembaar acteur Klaus Kinski.

Om deze canonieke Neue Kino film nieuwe leven in te blazen, dempen we de legendarische soundtrack van Popol Vuh om Werner Herzog zelf aan het woord te laten. Herzogs hoogsteigen directors commentary wordt voor het gehele verloop van de film opgezet voor een indringende luisterbeurt rond de draaikronieken van Aguirre. Met zijn lage laconieke stem licht Herzog de vele gevaren, beproevingen en Kinskikuren van deze vervloekte shoot toe. Ogen sperren en oren spitsen dus voor een nieuw vertoningsconcept.

In samenwerking met Kinoautomat.