Nieuwsbrief
T
F
Wed 04.03 - 20:30

All That Jazz

Bob Fosse, 1979, 123', DCP, geen ondertitels
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)

RESERVEERSchuif in formatie en start het dansen, Kinoautomat plaatst je te midden de strak gespannen maillots en muzikale manieën van Broadway.

All that Jazz geldt als magnum opus van gevierd danser, choreograaf en regisseur Bob Fosse. Met films als Sweet Charity (1969) en Cabaret (1972) moderniseerde Fosse de musical van pastelkleurige Hollywooddromen tot gelaagde karakterstukken die de duistere kanten van artistieke ambitie verkennen. In All that Jazz neemt de regisseur zijn eigen carrière als startpunt om de asynchrone choreografie van werk, kunst, liefde en verslaving tentoon te stellen.

Roy Scheider, die dienst doet als Fosses alter ego, worstelt met de draaglast van zijn dromen terwijl hij de brokstukken van zijn verleden probeert te lijmen en zijn aftakelende gezondheid verder links laat liggen. Het resultaat is Fosses zwanenzang van het musical genre en een rauwe zoen aan de hard verworven hoogtes van de showbizz-wereld.

Gastspreker Sofie Steenhaut stapt zelf in de schijnwerpers voor een korte introductie en uitleiding rond de Broadway-musical film. Als bron van populaire verhalen en snel financieel succes, biedt Broadway al sinds lang een stroom van inspiratie voor Hollywood. De fascinatie van Hollywood reikt echter verder dan het spektakel op de planken en geeft vaak ook een gelegenheid voor diepgaande studies van de musical als kunstmedium en de levens die deze in bedwang houdt.

Dit is Kinoclub #18, een samenwerking met het Gentse filmcollectief Kinoautomat.