Nieuwsbrief
T
F
Wed 20.03 - 20:30

Blue My Mind

Lisa Brühlmann, 2017, 97’, Nederlands ondertiteld, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERDe vijftienjarige Mia is net verhuisd naar een nieuwe stad en moet naar een nieuwe school. Daar vindt ze aansluiting bij Gianna en haar coole vrienden. Toch voelt Mia dat ze anders is. Wanneer ze voor de eerste keer ongesteld wordt, verandert haar lichaam op een ongewone manier. Een ingrijpend en niet te stoppen proces dat gepaard gaat met eetbuien, hallucinaties en vreemde dromen over water. Een doktersbezoek biedt geen oplossing.

Het lijkt de laatste jaren wel een subgenre: de combinatie van (vrouwelijke) coming-of-age met horror (Thelma, It Follows, Grave...). De Zwitserse Lisa Brühlmann voegt hier als jonge debutante een melancholische, donkere parel aan toe. De tienercast wordt aangevoerd door de geweldige Luna Wedler, die erin slaagt mededogen op te roepen voor het hoofdpersonage ondanks haar destructieve, soms onbegrijpelijke en schokkend gewelddadige gedrag. Een inktzwarte – of moeten we zeggen inktblauwe – kijk op ontluikende seksualiteit en vriendschap.

De vertoning is deel van de reeks Please Release Me, een samenwerking met Cinema Zed, Cinema Zuid, Kunstencentrum Buda, The Roxy Theatre en Focus Knack.

"Blue My Mind is een kleinschalig afstudeerproject van de Zwitserse filmmaker Lisa Brühlmann, die ook experimenteert met de verzoening van die genres en daar wonderwel in slaagt." (Filmmagie)