Nieuwsbrief
T
F
Sun 01.11 - 13:30

Day of the Horror (GEANNULEERD)

Horror film triple-bill
i.s.m. Kuru, Please Release Me

ticket: Geannuleerd

RESERVEERSidder, schreeuw, kronkel en knars, het is opnieuw tijd voor KASKcinema’s jaarlijkse hoogmis van de huivergeneugtes. Ditmaal biedt zelfs het duister geen toevluchtsoord, gezien we met een Day of the Horror onze demonen in het koude, kale daglicht confronteren. Onder het thema ‘transformatie’ wordt het zenuwstelsel van menig filmfan geterroriseerd met drie wakkere nachtmerries. Alle drie de films tasten op hun eigen manier de limieten van het menselijke lichaam en de goede zeden af. Op deze manier brengen zij hulde aan de transgressieve kracht van de horrorcinema.

13:30 | Met opener Good Manners (Marco Dutra & Juliana Rojas, Brazilië, 2017, 135’)wordt een sociaal bewuste en speelse draai gegeven aan de monsterfilm. De seksuele spanningen tussen verzorgster Clara en de zwangere Ana zijn hier het spil van een hedendaagse sprookje dat Braziliaanse klassenverhoudingen op de korrel neemt met een stevige scheut bodyhorror.

16:30 | In The Blood on Satan's Claw (Piers Haggard, VK, 1971, 97’) ontketent de ontdekking van een misvormd karkas in het 17e-eeuws Engeland een hoop hysterie bij de plaatselijke dorpsbewoners. Hopend om contact te leggen met de duivel, vangen satanaanbidders een reeks bloederige rituelen aan.

18:30 | Laatste vergrijp van de dag is de Please Release Me première van Color out of Space (Richard Stanley, USA, 2020, 111’). In deze HP Lovecraft adaptatie neemt de kroonprins der cultfilms, Nicolas Cage, het op tegen de buitenaardse invasie van een kwaadaardig kleurenpallet. Na de vertoning komt Welp-regisseur Jonas Govaerts zijn ‘making of’ van de film voorstellen, alvorens ons allemaal in de harige klauwen van de nacht los te laten.