Nieuwsbrief
T
F
Wed 13.03 - 20:30

Game On! Double Bill


i.s.m. Offscreen

ticket: double bill: €8 / €5 - films apart: €5 / €3

RESERVEER

20:30 | Super Mario Bros.
(Rocky Morton & Annabel Jankel, 1993, 104’)
(Frans & Nederlands ondertiteld, 35mm)

Trailer

In hetzelfde jaar als Jurassic Park zag de videogame-adaptatie Super Mario Bros. het licht. Twee blockbusters die experimenteerden met digitale effecten (én dinosaurussen)... met één duidelijke winnaar. Super Mario Bros. werd gekraakt door pers en publiek, maar kreeg doorheen de jaren een notoire cultstatus.

In tegenstelling tot de wereldberoemde game, is deze filmadaptatie verrassend grimmig en cynisch, niet in het minst door Dennis Hoppers vertolking van bad guy King Koopa. Zelfs karakteracteurs Bob Hoskins en John Leguizamo kunnen als Mario en Luigi de boel niet redden. Het hielp vast niet dat zij, naar eigen zeggen, tussen de takes whiskey dronken om de pijn van deze film te verzachten.

22:30 | Ace Attorney
(Takashi Miike, 2012, 135’)
(Engels ondertiteld, Digibeta)

Trailer

De tweede game-adaptatie van vanavond is kleurrijker en flitsender dan Mario Bros., maar daarom niet minder vreemd. Ace Attorney is de Japanse adaptatie van de populaire game- en mangareeks Phoenix Wright: Ace Attorney.

In een toekomst waarin processen slechts drie dagen duren, is het een race tegen de klok voor advocaat Phoenix Wright om de onschuld van zijn cliënt te bewijzen. Verwacht je niet aan een stijf rechtbankdrama, maar een uitzinnige en cartooneske film van de overijverige Takashi Miike, bekend van Itchi the Killer en Audition.

In samenwerking met Offscreen, het geweldige festival van 13 tot 31 maart in Brussel.