Nieuwsbrief
T
F
Thu 20.09 - 20:30

Most Beautiful Island

Ana Asensio, 2017, 80’, Engels gesproken, geen ondertitels, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERIn een typisch straatbeeld van Manhattan - krioelende auto’s en haastige voetgangers - wordt ingezoomd op enkele vrouwen, als was het een spionagefilm. Wat hebben deze, stuk voor stuk jonge en aantrekkelijke, vrouwen in de openingsscène van Most Beautiful Island gemeen?

We duiken in het leven van een van hen: Luciana, een immigrant zonder papieren. Gedurende één dag volgen we haar wanhoop, haar onderhandelingen, haar strijd. Naarmate we dieper en dieper duiken, komen we terecht in de duistere onderbuik van haar ‘most beautiful island’, waarin ongelijkheid een gruwelijk gezicht krijgt.

Most Beautiful Island is de debuutfilm van Ana Asensio, die schreef, regisseerde, produceerde en acteerde. Ze baseerde het project op haar eigen ervaringen als Spaanse nieuwkomer in de VS en moest smeken, onderhandelen en vechten om de film gemaakt te krijgen. Het leverde op: Most Beautiful Island won de grote prijs van SXSW in 2017 en is een indringend en genuanceerd portret dat via een mix van drama en horror de gespletenheid van The American Dream blootlegt.

Dit is de opener van ons nieuwe filmseizoen. Als de voorstelling om 20:30 volzet is, wordt nog een tweede georganiseerd om 22:30.

"Most Beautiful Island plunges audiences into a little-seen sector of society, with writer-director Ana Asensio's fearless performance leading the way." (Rottentomatoes Critics Consensus 94%)