Nieuwsbrief
T
F
Wed 11.03 - 20:30

The Hidden City (geannuleerd)

Victor Moreno, 2018, 80', DCP, Engels ondertiteld
i.s.m. STAM

ticket: geannuleerd

RESERVEER


UPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot aan de paasvakantie te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

Vanavond kruipen we samen onder de grond en ontdekken we de duistere dieptes van de onderwereld. The Hidden City is een afdaling naar een nieuwe wereld, die zich onder de begane grond van Madrid onthult. Deze parallelle stad bestaat niet uit voetpaden, gebouwen en gras, maar uit betonnen buizen, tunnels, holtes, riviertjes en vreemde machinerieën. Het uitgestrekte labyrint vormt een immens web waarop onze stad rust en waarvan het afhankelijk is. Je zou het kunnen zien als een puur functionele ruimte, maar ook als een symbolische, verborgen regio - het onderbewustzijn van de stad.

Dit beeld van de stad maakt van deze sensorische documentaire bijna een sciencefiction-film. Wanneer de Spaanse regisseur Victor Moreno een tunnelbuis filmt, lijkt het op een scène uit 2001: A Space Odyssey. Lichtgevende voetstappen zweven als sterren, lasvonken vormen een hemelse hel, water kruipt griezelig langs een muur en plotseling zit er schoonheid in een ventilatieschacht. We horen er geen stemmen; de soundtrack wordt ingevuld door vallende druppels, razende metro’s en claustrofobische soundscapes.

Deze voorstelling gebeurt in het kader van Ondergronds in de stad, de expo die momenteel in het STAM loopt. De film wordt ingeleid door Bas Verbruggen (KASK filmstudent) en Anja Hellebaut (STAM).