Nieuwsbrief
T
F
Thu 07.12 - 20:30

We Met in Virtual Reality (2022) + VR World Hopping

Joe Hunting, VK, 91', Engels gesproken, Engels ondertiteld + VR-World Hopping met regisseur Joe Hunting (30', in Engels)

ticket: film + artist talk regular seat: €6 (standaard) / €4 (reductie)
film + artist talk VR seat: €12 (standaard) / €8 (reductie)
We do not recommend this to be your first experience in VR.

RESERVEERDeze meeslepende en onthullende documentaire is volledig gefilmd in de wereld van virtual reality (VR). We Met in Virtual Reality richt zich op verschillende unieke gemeenschappen binnen VR Chat, een opkomend sociaal virtual reality platform. Met grote gevoeligheid geeft de film een blik op de groeiende kracht en intimiteit van verschillende relaties die in de virtuele wereld zijn ontstaan. Veel van deze relaties begonnen tijdens de COVID-19 lockdown, terwijl iedereen in de fysieke wereld vocht met intense isolatie. Alhoewel de film volledig binnen het VR-domein van avatars en ingebeelde werelden blijft, bevat het elementen van humor en onverwachte gebeurtenissen die kenmerkend zijn voor het echte leven.

We Met in Virtual Reality documenteert op tedere wijze de verhalen van mensen die liefde, verlies en onverwachte verbondenheid ervaren, die zich kwetsbaar opstellen rond mentaal welzijn en die identiteit in vraag stellen. De film biedt een reis door de menselijke ervaring van een online wereld.

Na de vertoning zal regisseur Joe Hunting aanwezig zijn. Hij nodigt je uit om de VR-bril op te zetten en met hem mee te gaan op een ontdekkingsreis door de virtuele werelden waarin hij deze documentaire heeft gemaakt. Tijdens deze World Hop kun je in gesprek gaan met Joe over zijn creatieproces.

Beperkte VR-plaatsen beschikbaar voor de World Hop, maar iedereen kan meekijken op het grote scherm.