Nieuwsbrief
T
F

Live Track Cinema: Inne Eysermans (Amatorski)

16mm, digitale file
i.s.m. Democrazy
i.s.m. Film Fest Gent

Voorstelling:

Fri 26.05 20:30 tot 21:30

We sluiten ons zesde filmseizoen af met een laatste Live Track Cinema waarbij pop- en rockmuzikanten uitgenodigd worden om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen.

Centrale artiest van deze editie is Inne Eysermans, frontvrouw van en brein achter de Belgische band Amatorski. Samen met schrijver Saskia De Coster maakt ze klankverhalen, waarbij ze elektronische soundtracks maakt. Ze componeert ook muziek voor de audiodocumentaires en andere audio gerelateerde projecten van onafhankelijk radiomaker Katharina Smets.

Op het scherm zien we One Second in Montreal van Michael Snow, Unconscious London Strata van Stan Brakhage (beide op 16mm-print) en At Land van Maya Deren.

Tickets kosten €13,5 in voorverkoop en €15 aan de deur. Update: KASKcinema-abonnees en Film Fest Gent Friends mogen gratis binnen.

One Second In Montreal (Michael Snow, 1969, 22')

Michael Snow, vooral bekend van experimentele filmklassieker 'Wavelength', monteerde voor 'One Second In Montreal' een hele serie zwart-wit foto's na elkaar, en dat 22 minuten lang. De foto's tonen enkel sneeuwscènes in de straten van Montreal waardoor de kijker niet alleen een nostalgisch en verlaten gevoel krijgt bij de film, maar ook het hypnotiserend effect van de montage ervaart.

Unconscious London Strata (Stan Brakhage, 1981, 23')

'Unconscious London Strata' is één van Brakhage's meest ambitieuze abstracte studies van licht en kleur. De film bestaat uit ontzettend snel na elkaar gemonteerde 'blurry' beelden waar je zo goed als geen enkel concrete fysieke vorm in kan terugvinden, zodat er enkel nog overlappende lagen kleur overblijven. Het effect van 'Unconscious London Strata' is prachtig sensueel en doet denken aan het werk van schilder Mark Rothko.

Voor deze film nodigt Inne Eysermans Karen Willems uit als muzikale partner. Zij is componiste-drumster die eerder samenwerkte met onder andere Zita Swoon en Novastar.

At Land (Maya Deren, 1944, 15')

'At Land' is een experimentele kortfilm van en met Maya Deren. In een droomachtig scenario spoelt een vrouw op een strand aan, waarna ze verschillende mensen en verschillende versies van zichzelf ontmoet. Deren stelde dat de film over de strijd gaat om een identiteit te behouden.