Nieuwsbrief
T
F

My Life as an Actor

Eric De Kuyper

2015, 75 min, België, taal: Nederlands, DCP
i.s.m. Film-Plateau

Voorstelling:

Tue 18.04 20:30 tot 22:00

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

De eerste langspeelfilm in vijfentwintig jaar van Eric De Kuyper bestaat uit sequenties die ieder een hommage zijn aan verschillende Hollywood-genres.

Eric De Kyper speelt zelf een psychoanalyticus die een beginnende acteur over de vloer krijgt met wie hij spreekt over cinema. Denk: ‘Woody Allen meets The Artist’. Een jonge acteur volgt eerst noodgedwongen, daarna ‘voor zijn plezier’, een therapie. Hij praat er gezellig met de analyticus over zijn rollen, de films waarin hij zou willen spelen (een film noir, een piratenfilm, …). Tot ze beide beseffen dat ze misschien wel het verkeerde beroep hebben gekozen, en dan maar hun rollen wijzigen.

Eric De Kuyper regisseerde onder meer Casta Diva (1982), A Strange Love Affair (1984) en Pink Ulysses (1990). Hij schreef talloze romans en essays over cinema en opera, acteerde en is actief als curator en set designer. Film-Plateau en Art Cinema OFFoff belichten het oeuvre van deze wandelende filmencyclopedie met twee programma’s waarin de regisseur de centrale gast is. Deze screening wordt op 29 april gevolgd door een retrospectieve avond in Art Cinema OFFoff.

Met inleiding door de regisseur en in samenwerking met Art Cinema OFFoff.