Nieuwsbrief
T
F

Spirited Away (volzet)

Hayao Miyazaki

2001, 125 min, Japan, taal: Japans, ondertitels: Nederlands, Blu-ray
i.s.m. STAM

Voorstelling:

Thu 15.12 20:30 tot 22:45

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Hoewel hun films de laatste jaren zeemzoeterig zijn geworden, toont Studio Ghibli al decennia dat animatie en Disney geen synoniemen zijn. De Japanse superstudio brak bij het grote publiek door met het magische Spirited Away, dat in 2001 de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor Beste Animatiefilm won.

Door de ogen van de 10-jarige Chihiro kijken we naar de wonderlijke wereld die Studio Ghibli-oppermeester Hayao Miyazaki creëerde. Tijdens een wandeling met haar ouders komt onze jonge heldin Alice-in-Wonderland-gewijs terecht in een magisch universum waarin goden, heksen, geesten en draken het voor het zeggen hebben. En haar ouders, die zijn ondertussen veranderd in varkens.

Deze vertoning verloopt in samenwerking met STAM, die van 2 december tot 28 mei een tentoonstelling rond draken organiseren. Vóór de filmvertoning worden 10 duotickets voor de expo weggegeven.

Deze voorstelling is volzet. Wie niet reserveerde: aan de kassa wordt de avond zelf een wachtlijst aangelegd. Kom dan zeker op tijd.