Nieuwsbrief
T
F

The Rocky Horror Picture Show

Jim Sharman

1975, Verenigde Staten, taal: Engels, ondertitels: Nederlands, Blu-ray

Voorstelling:

Wed 17.05 22:30 tot 00:10

Wed 24.05 22:30 tot 00:10

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Voor de tweede keer dit seizoen organiseren we een filmavond waarbij publieksparticipatie een absolute meerwaarde is. Na het lepelgooien tijdens The Room trakteren wij jullie (of jullie ons) op een initiatie Time-Warp’en tijdens de satirische musical The Rocky Horror Picture Show. Een master of ceremony en Rocky Horror-specialist begeleidt de avond.

Deze ultieme cultfilm is een parodie op het Frankenstein-verhaal met een bijzonder hoog showgehalte. Het verhaal begint als een typische horrorfilm: een koppeltje heeft autopech en moet een verplichte overnachting in een griezelhuis ondergaan. Wat volgt is echter een overdonderende, kitscherige ervaring.

Naast het gezamenlijk moment van de Time Warp (It’s just a jump tot the left) nodigen we jullie uit om de jarretels aan te trekken, de korsetten toe te snoeren en de naaldhakken te vijlen.

Een ander Rocky Horror-ritueel zijn de call-backs. Een cheesy moment in de film? Een voorspelbaar stuk dialoog? Roep het uit! The Rocky Horror Picture Show heeft een heus subscript aan replieken. Die schreeuwt het publiek naar het scherm tijdens de film. Je mag alles roepen wat in je opkomt... zolang het maar ‘SLUT’ is wanneer je ‘Janet’ hoort en ‘Asshole’ wanneer ‘Brad’ wordt vernoemd.

Wij voorzien ook een goodiebag met rekwisieten (of breng er gerust zelf mee), jullie doen de rest. Deze avond Rocky Horror is een ode aan alle freaks en geeks.

Meld je aanwezigheid via het Facebook-event.