Nieuwsbrief
T
F
Sun 27.10 - 10:30

KIDScinema: The Best of Filem’On

, 60', digitale files

ticket: €5 (volwassene) / €3 (kind -12 jaar)

RESERVEERDe beste filmpjes van het kinderfilmfestival Filem’On.

Kinderen vanaf 4 jaar zijn - met hun mama’s en papa’s, tantes en nonkels, vrienden en vriendinnen - welkom voor een reeks gevarieerde en originele filmpjes. Na de vertoning, om 11:30, is er ook een workshop op kindermaat.

Op het programma staan:

CYCLE (Sophie Olga De Jong & Sytske Kok, 2018)
Een ‘rond’ verhaal over een meisje dat naar haar grootvader wil fietsen en ontdekt dat de weg stopt waar het avontuur pas echt begint.

THE KITE (Martin Smatana, 2018)
Een jongetje bezoekt zijn grootvader en ze vliegeren samen op het platteland. Hun vliegers symboliseren hun leeftijd. Een poëtisch verhaal over afscheid nemen.

FLY (Julia Ocker, 2018)
Kikkers vechten om een lekkere vlieg. Maar er is iets dat de vlieg hen kan leren. Over jagers en hun prooi, maar voor kinderen.

SAM’S DREAM (Nölwenn Roberts, 2018)
Op een zonnige lenteochtend beslist een kleine muis om zijn droom waar te maken: vliegen met de zwaluwen. Sam heeft een jaar de tijd om dit waar te maken en de zwaartekracht te overwinnen.

LE TIGRE SANS RAYURES (Raul Robin Maurales Reyes, 2018)
Niet alle tijgers worden met strepen geboren. Een kleine tijger trekt erop uit om de zijne te zoeken. Een film die geselecteerd werd op het Nantucket Filmfestival.

CAT LAKE CITY (Antje Heyn, 2019)
Percy de kat kijkt al uit naar zijn relax-vakantie in Cat Lake City – het tropische katten-vakantie-paradijs op een tropische vakantiebestemming. Maar het loopt niet zoals verwacht, en er zal van rust geen sprake zijn!

DANS LES BOIS (Salomé Bertolone Lopez, 2018)
De arme Diego woont met zijn vader in een huis zonder meubels, zonder iets. Op een dag vindt hij een stoel diep in het bos en ontstaat verlangen naar bezit. Diego neemt de stoel mee naar huis.

KIDScinema wordt ondersteund door Stad Gent.