Nieuwsbrief
T
F
Wed 06.03 - 20:30

Kinoclub #38: Anhell69 (2022)

Theo Montoya, 2022, Colombia, Roemenië, Frankrijk & Duitsland, 75', Spaans gesproken, Engels ondertiteld
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERTrap het gaspedaal in en laat je handen los, Kinoautomat neemt je mee op een dodemansrit doorheen de Colombiaanse nacht.

Anhell69 is een filmische rouwstoet die voorbij de levens en lijdenswegen van rechteloze jeugd in de grootstad Medellín raast. Verleden, heden en toekomst worden in deze beklemmende koortsdroom kruiswegstaties die de teloorgang van een generatie schetsen. Regisseur Theo Montoya probeerde enkele jaren voorafgaand aan de film een gay-vampierenhorror te maken, maar moest de opnames staken toen zijn hoofdacteur, de slechts 21 jaar oude Camilo Najar, stierf aan een overdosis. Geconfronteerd met dit verlies, alsook met vele vrienden die overleden zijn aan overmatig drugsgebruik, besloot Montoya deze tragedie te transformeren tot een apocalyptisch gedicht over het dagdagelijkse geweld dat de underground queer-scene teistert.

Onze gastspreekster van dienst plaatst je in de passagierszetel voor een inleiding over creatieve mengvormen en cinefiele mutatie. De regisseur beschrijvend als een DJ die bestaande invloeden remixt tot nieuwe vormen, brengt Montoya een reeks filmische inspiratie met elkaar in dialoog. Deze kruisbestuiving approprieert de filmgeschiedenis tot mengpaneel dat hedendaags politiek activisme dient.

Deze film wordt ingeleid door artistiek-activistische natuurkracht Monica Fierlafijn.