Nieuwsbrief
T
F
Wed 27.02 - 20:30

April’s Daughter

Michel Franco, 2017, 103’,
DCP, Nederlandse ondertitels

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERNa een workshop met filmstudenten geven we KASK-alumnus en Girl-regisseur Lukas Dhont carte blanche: op het programma staat een film naar zijn keuze. Het werd April’s Daughter (Las Hijas de Abril) van de Mexicaanse regisseur Michel Franco, die in 2017 geselecteerd was voor Un Certain Regard in Cannes.

Valeria is 17 jaar en zwanger. Gekneld door de nakende verantwoordelijkheden en financiële druk licht ze haar moeder Abril in, die ze uit haar leven gebannen had. Wanneer Abril arriveert, biedt ze de noodzakelijke hulp, maar mengt zich ook in het leven van haar dochter en kleinkind. Meer en meer begrijpen we waarom Valeria haar aanvankelijk niet wilde inlichten.

Michel Franco maakte eerder al Después de Lucía en Chronic (die we enkele jaren geleden vertoonden), bikkelharde films over een gepest meisje en een (over)geëngageerde thuisverpleger. Ook in April’s Daughter keren zijn geliefde thema’s terug: de grijze zone tussen zorg en egoïsme, tussen verantwoordelijkheid en manipulatie. In zijn typisch koele filmstijl, zonder muziek en een amper bewegende camera, registreert Franco de complexe familiesituatie van drie generaties. Aan jullie om te oordelen.

Na de film is er een gesprek met Lukas Dhont.

Opgelet: aanvankelijk stond deze film gepland op donderdag 28 februari.