Nieuwsbrief
T
F
Thu 10.05 - 20:30

Ceres

Janet van den Brand, 2018, 73’, Nederlands gesproken, Nederlands & Frans ondertiteld, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERKoen, Daan, Sven en Jeanine; vier Zeeuwse jonge tieners met grote dromen. Alle vier werken ze mee op de boerderij van hun ouders. De seizoenen trekken voorbij, gewassen worden gezaaid en geoogst, dieren worden geboren en geslacht. De cycli van zaaien en oogsten bepalen hun kijk op de wereld. Elk op hun eigen manier dromen ze ervan om het boerderijleven verder te zetten; een diepgewortelde droom die nooit betwijfeld wordt. Maar beetje bij beetje begint hun kijk breder en complexer te worden en langzaamaan worden ze nieuwsgieriger naar wat er voorbij de akkers ligt. Ieder van hen moet nu leren omgaan met een hun eigen veranderende wereldbeeld, alsook met de invloeden van buitenaf. Een toekomst als boer is nog steeds de droom, maar mist de vanzelfsprekendheid van weleer.

Het voortbestaan van het familiebedrijf hangt af van deze nieuwe generatie. Maar hoe zit het met hun eigen dromen en verlangens? De jonge hoofdpersonen bevinden zich in een cruciale fase in hun leven, waarin de relatie tussen mens en natuur meer dan ooit veruitwendigd wordt.

Ceres is de debuutfilm van KASK-alumnus Janet van den Brand en werd eerder dit jaar geselecteerd voor de Berlinale. Vóór de film in reguliere release komt (te zien in Sphinx Cinema onder andere), stellen wij Ceres in avant-première voor, in aanwezigheid van de maker.