Nieuwsbrief
T
F
Wed 29.11 - 20:30

Certain Women

Kelly Reichardt, 2016, 107’, DCP, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
i.s.m. Courtisane

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERDe Amerikaanse filmmaker Kelly Reichardt baseerde haar indrukwekkende Certain Women op enkele kortverhalen van Maile Meloy's Both Ways is the Only Way I Want It. De film is een drieledig portret van vier onafhankelijke vrouwen (Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart en Lily Gladstone) wier levens al dan niet lijken te kruisen.

Met de hulp van haar schitterende acteurs realiseerde Reichardt een meesterlijke en diep empathische film. Deze 'certain women' worden in alle stilte onthuld als kwetsbaar en ondoorgrondelijk, sterk en veerkrachtig, terwijl ze hun eigen weg uitlijnen in de weidse vlaktes van de Amerikaanse Northwest.

Reichardt bouwt sinds haar debuutfilm River of Grass (1994) aan een uniek en prachtig oeuvre. Na de positieve respons op die eerste film, raakte ze gefrustreerd door het seksisme binnen de filmindustrie en de onmetelijke uitdagingen om een nieuw project van de grond te krijgen. Meer dan 10 jaar later herlanceerde ze haar carrière met Old Joy. Het ontroerende Wendy and Lucy en het schitterende vrouwenportret in de western Meek's Cutoff bevestigden Reichardt's reputatie als één van de belangrijkste stemmen binnen de hedendaagse Amerikaanse auteurscinema.

Courtisane, KASKcinema, STUK, Filmmagie, en Netwerk Aalst slaan de handen in elkaar om deze film die in België helaas geen distributeur vond te vertonen.

"Certain Women further demonstrates writer-director Kelly Reichardt's gift for telling the stories of ordinary people with uncommon empathy and skill." (Rotten Tomatoes Critics Consensus, 92%)