Nieuwsbrief
T
F
Thu 02.07 - 22:30

Do The Right Thing

Spike Lee, 1989, 125', Engels gesproken, Engels ondertiteld, Blu-ray
i.s.m. Cinea & Kinoautomat

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie) (VOLZET)

RESERVEERSamen met Cinea en Kinoautomat organiseren we op 30 juni middernacht, 1 en 2 juli drie openluchtvertoningen. Deze vinden plaats in de Horta-tuin op de Bijlokesite, net buiten de muren van KASKcinema. Per vertoning kan je een bubbel reserveren voor 1, 2, 3 of 4 personen.

Do The Right Thing zet je te midden van een zinderende zomer in het Brooklyn van de jaren 80. De hoog oplopende temperaturen worden vergezeld door verhitte gemoederen binnen de etnisch diverse gemeenschap van de New Yorkse buitenwijk en geweld hangt dreigend in de lucht.

Deze speelse doch serieuze ‘Spike Lee Joint’ gold als doorbraakfilm van de meest gevierde Afro-Amerikaanse filmmaker van de VS. Met tederheid, passie en verbeten woede schets Spike Lee een samenleving die zich gevaarlijk dicht bij het kookpunt begeeft.

Terwijl Public Enemy’s Fight the Power uit de plaatselijke boomboxen galmt, worstelen de buurtbewoners met racistische vooroordelen, economische kwetsbaarheden en de witte arm van de wet. Dat deze film uit 1989 te midden van de Black Lives Matter-protesten nog steeds brandend actueel blijkt, is dan ook geen wonder. Do The Right Thing is een tijdloos staaltje activistisch filmmaken dat hoop en naastenliefde predikt zonder aan iets van boosheid in te boeten.

De film wordt ingeleid door Lennart Soberon (Kinoautomat).

UPDATE: deze vertoning is volzet.