Nieuwsbrief
T
F
Thu 07.03 - 20:30

Echoes of Ji.hlava

Verschillende makers

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEEROnder de titel Echoes of Ji.hlava presenteert het internationale filmfestival voor documentaires een aantal gelauwerde films uit hun recentste festivaleditie. Dit pittige doch poëtische kortfilmprogramma werd samengesteld door jonge gastcuratoren uit de filmopleiding in KASK & Conservatorium. Zij kozen voor korte films van jonge makers die eigenzinnig omgaan met de dominante manieren van film maken. Cinema staat hier voor een vorm van spel om alternatieve realiteiten te creëren, onherbergzame landschappen te kneden en intieme lichaamsvisies te onthullen.

Bulunkul (2023) van Marie-Violaine Brincard en Olivier Dury brengt ons naar het Tadzjikistaanse berglandschap. Rond het Bulunkul-meer schaart zich een kudde yaks op één van de koudste bewoonde plaatsen in de voormalige Sovjet-Unie. In Asli Baykals Darkroom (2023) verkennen kinderen in het Oost-Turkse grensgebied hun omgeving door de zoeker van hun analoge camera’s. In Wombs & Brains (2023) probeert filmmaakster Lucie Rosenfeldová de verhouding tot haar eigen lichaam te deconstrueren tijdens een gynaecoloogbezoek.

Echoes of Ji.hlava wordt georganiseerd in samenwerking met het Czech Centre in Brussel, met de steun van de stad Jihlava, Vysočina Region en de Ambassade van de Czech Republic in Brussel.

Na de vertoning volgt een Q&A met filmmaakster Lucie Rosenfeldová.