Nieuwsbrief
T
F
Thu 02.07 - 00:00

Kaboom

Gregg Araki, 2010, 86', Engels gesproken, Engels ondertiteld, Blu-ray
i.s.m. Cinea & Kinoautomat

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie) (WACHTLIJST)

RESERVEERSamen met Cinea en Kinoautomat organiseren we op 30 juni middernacht, 1 en 2 juli drie openluchtvertoningen. Deze vinden plaats in de Horta-tuin op de Bijlokesite, net buiten de muren van KASKcinema. Per vertoning kan je een bubbel reserveren voor 1, 2, 3 of 4 personen.

Laat ons samen aftellen tot de heropening van de cinema's.
Laat ons samen aftellen tot de wereld ontploft.

Vóór die finale knal laat Gregg Araki, de kleurrijkste chroniqueur van de Amerikaanse jeugd, zijn personages van het vrije leven proeven. Smith en Stella spenderen hun dagen op een universiteitscampus, met de zoektocht naar seks als voornaamste activiteit. De twee aantrekkelijke jongeren beperken zich in hun keuze niet tot één gender en maatschappelijke repressies lijken afwezig. En dan gebeuren vreemde dingen: mensen met dierenmaskers duiken op, een jonge vrouw blijkt behekst, Smith krijgt anonieme briefjes met de boodschap dat hij the one is.

Verschillende genres staan zorgeloos naast elkaar in Kaboom. Het laatste deel van de film valt zelfs te lezen als een parodie op de actiethriller. Op geen enkel moment krijgt logica voorrang op plezier. Gregg Araki is lichtvoetiger dan Larry Clark en vrijblijvender dan David Lynch, meer sexy dan John Waters en minder moraliserend dan American Pie.

Kaboom won in 2010 de allereerst Queer Palm in Cannes en staat geboekstaafd als een “ambiseksuele variant op cultfavoriet Donnie Darko” (Het Parool), een “wild movie in a Lynch-lite mode” (Guardian) en een “wild and trippy comedy-fantasy-romance-thriller” (Indiewire).

De film wordt ingeleid door Bert Lesaffer (KASKcinema).

5
4
3
2
1

UPDATE: deze vertoning is volzet. Je kan je wel voor de wachtlijst registreren. Mocht er nog een plekje vrijkomen, word je via mail op de hoogte gebracht.