Nieuwsbrief
T
F
Sun 06.02 - 13:00

Kinokwartet: Sci-fi Subversion

Verschillende makers, Engels ondertiteld
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie) per film. 15€ (standaard) / €10 (reductie) voor een dagpas.

RESERVEERBlink je aluminiumhoedje op en staar naar de sterrenhemel, Kinoautomat stelt je antennes af op een dag aan science-fiction filmsensaties met Kinokwartet: Sci-fi Subversion.

Als een vallende ster raast deze speelse studiedag doorheen verschillende hoofdstukken van de filmgeschiedenis a.d.h.v. een vierluik van vertoningen. Ditmaal neemt het kinokwartet kosmische vormen aan wanneer we de apocalyptische landschappen, buitenaardse bedreigingen en politieke subteksten van enkele van science fiction cinema’s vreemdere creaties verkennen.

13:00 Ghidorah, the Three-Headed Monster (Ishirō Honda, Japan, 1964, 92’)
In deze Kaiju-klassieker van Japanse filmreus Ishirō Honda moet ieders favoriete radioactieve reuzenhagedis het samen met concullega’s Mothra en Rodan opnemen tegen de ruimtedraak Ghidorah. Een hoop stedenvernietigend spektakel garanderend, staat Ghidorah geboekstaafd als de apotheose van studio Toho’s lange lijn aan monsterfilms.

15:00 Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same (Madeleine Olnek, VSA, 2012, 76’)
Afkomstig van de planeet Zots, landen drie buitenaardse wezens op aarde om een buitengewone straf uit te zitten: zich bloot te stellen aan liefdesverdriet en dateperikelen. Wanneer alienvrouw Zoinx verliefd valt op introverte bureauartikelen-verkoopster Jane is dat de start van een sociaal-awkwarde romance waarin cringy comedy en queering van jaren 50 B-film genreconventies elkaar liefdevol treffen.

17:00 Wolf’s Hole (Věra Chytilová, Tsjecho-Slowakije, 1987, 92’)
Hoewel de film begint als een luchtige tienerkomedie in après-ski setting, duurt het echter niet lang alvorens Wolf’s Hole een duikvlucht neemt in gitzwarte horror en allesdoordringende doem. Vera Chytilová zet haar anarchistisch gevoel voor humor en smaak voor het surreële in voor een onderkoelde paranoiathriller die het Tsjecho-slowaakse schrikbewind nieuwe gedaantes geeft.

20:30 Waterworld (Kevin Reynolds, VSA, 1995, 135’, 35mm)
Geen flop zo groot, geen meesterwerk zo miskend als Waterworld. De jaren 90 waren helaas nog niet klaar voor Kevin Coster met kieuwen en Denis Hopper als jetskipiraat, maar na enkele decennia in zout water te zijn gepekeld is deze antropoceen-tastische avonturenfilm gerijpt tot een cultklassieker zonder gelijken.