Nieuwsbrief
T
F
Thu 24.02 - 20:30

Match-Cut: kortfilmmakers in Dialoog

Verschillende makers
i.s.m. Cinema RITCS

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERHoewel het Belgische kortfilmlandschap rijk aan belofte is, vinden jonge makers van verschillende opleidingen nog te weinig de weg naar elkaar en diens inspiratiebronnen. Match-Cut brengt studenten van de filmopleidingen van KASK en RITCS samen in een poging te verbinden en de verbeeldingskracht te prikkelen. Tijdens twee avonden gaan twee alumni van beide opleidingen in gesprek over hun werk, voedingsbodem en dromen voor de toekomst aan de hand van zelfgekozen filmfragmenten die hun eigen werk in kleine of grote mate hebben gekleurd. Vervolgens worden hun films vertoond en kan het publiek mee in gesprek gaan voor een avond aan kijk- en keuvelgenot.

De eerste avond vindt plaats op maandag 21 februari om 19u30 in Cinema RITCS en brengt Justine Cappelle en Karen Vazquez in gesprek over hun documentariefilms Maregrave (2016) en Flower of a Thousand Colours (2015).

KASKcinema dient enkele dagen later als gastvrouw voor de tweede editie op donderdag 24 februari. Julie Daems en Hyun Lories contextualiseren dan hun afstudeerfilms L’indigotier (2020) en Versailles (2020).

Vergezel bij deze boeiende staalkaart van aanstormend talent en verken mee enkele minder geziene hoeken van het kortfilmlandschap. Moderatie door Joris Hessels en Meltse van Coillie.

Een project van KASKcinema en Cinema RITCS, met de steun van het Alliantiefonds en in samenwerking met Kortfilm.be.