Nieuwsbrief
T
F
Thu 12.03 - 20:30

Night Tide (geannuleerd)

Curtis Harrington, 1961, 86', DCP, geen ondertitels
i.s.m. Offscreen Film Festival

ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot aan de paasvakantie te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

Vanavond ontdekken we een vergeten meesterwerkje in een nieuwe, gerestaureerde versie.

Matroos Johnny, gespeeld door een jonge Dennis Hopper, wordt verliefd op een mysterieuze vrouw, Mora, die op een kermis doet alsof ze een zeemeermin is. De twee worden verliefd en naarmate ze meer naar elkaar toe groeien worden er meer vraagtekens opgeroepen over Mora’s verleden. Wat is er gebeurd met twee van haar geliefden die op mysterieuze wijze verdronken zijn? Is Mora’s zeemeerminnenbestaan wel een act?

In deze vochtige thriller vol indrukwekkende onderwatershots is niemand wie hij zegt te zijn. Vaak vergeleken met Carnival of Souls van Herk Harvey of Cat People van Val Lewton, kan de film ook gezien worden als inspiratie voor het recente The Lighthouse.

"Zeemeerminnenmysterie Night Tide kabbelt heerlijk rustig voort, maar dan wel als een bedrieglijke zeespiegel waaronder de stroming bonkt en klotst. Sfeer en muziek zijn hier minstens even belangrijk als een rationeel verhaaltje. Hoppers prestatie is niet gering: met zijn zacht-zeurderige stem en optimistische blik fungeert hij als naïeve speelbal van de getijden." (KUTfilm.be)

Deze vertoning gebeurt in samenwerking met Offscreen Film Festival.