Nieuwsbrief
T
F
Sun 30.01 - 14:30

Space Jam (1996)

Joe Pytka, 35mm, 88'

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERKASKcinema’s themamand sluit af met een slam dunk naar de jaren 90. Herbeleef je kindertijd of bezoek een bijna gefossiliseerd stuk popcultuurgeschiedenis met de Looney Toones hun meest memorabele live-action optreden. Nog voor het cool was, wist producent Warner Bros reeds cynisch centen te slaan uit de synergie van bekende merken. Dat het resultaat echter zo ontroerend en ooguitpuilend energetisch zou worden dat het een generatie definieerde was echter niet te voorspellen.

Space Jam (1996) is een sportspektakel dat Bugs Bunny en andere krankzinnige Cartoonwezens op het veld plaatst naast basketballegende Michael Jordan. Gegijzeld door een intergalactische pretparkeigenaar (een kruising tussen Gert Verhulst en Donald Trump) proberen de Looney Toons hun vrijheid te kopen aan de hand van een basketbaltoernooi. Onervaren als ze zijn, roepen ze hulp in van Jordan die hun een weg naar de vrijheid helpt dribbelen.

Dat een reboot uit het afgelopen jaar amper wist te hangen waar het origineel kon vliegen, is geenzins een wonder. Als sixtijnse kapel van de cartoonfilms blijft Space Jam onverslagen kampioen.